Експорт сирої нафти українського походження, а також імпорт м'яса і сала, вугілля і коксу відсутні у переліку позицій, що підлягають ліцензуванню або квотуванню у 2014 році.

Відповідну постанову №950 «Про затвердження переліку товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2014 рік» Кабінет Міністрів прийняв 25 грудня й оприлюднив у понеділок.

У затвердженому документі квота на експорт природного газу українського походження поки не визначена: як і в 2012-2013 рр.., її передбачається встановити відповідно до прогнозного річного балансу надходження та розподілу природного газу після затвердження його Кабінетом Міністрів, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося, у 2010 і 2011 роках природний газ і нафта українського походження входили до переліку товарів, що підлягають ліцензуванню, але обсяг квот їх експорту не затверджувався. На 2012 рік була введена заборонна нульова квота на експорт сирої нафти українського походження, яка була продовжена і на 2013 рік. Експорт газу також відсутній з 2012 року.

Імпорт коксівного вугілля і коксу в Україну був обмежений у березні 2013 року, коли була введена нульова квота на ввезення коксу і 10,2 млн квота на ввезення вугілля. Згодом вони були збільшені відповідно до 0,3 млн тонн і 11,2 млн тонн.

Ліцензування імпорту свіжого, охолодженого або мороженого м'яса та їстівних субпродуктів свійської птиці, а також сала, свинячого жиру і жиру свійської птиці було введено у квітні 2011 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3255