З 1 лютого 2014 року в середньому на 25% буде знижено вартість опалення дитсадків, лікарень та інших закладів бюджетної сфери. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, з посиланням на голову комісії Валерія Саратова.

Він також підкреслив, що вартість опалення для населення зменшуватися не буде, оскільки держава вже підтримує кожного українця, дотуючи різницю в тарифах. У той же час, і підвищень тарифів на теплову енергію для населення не буде. «Держава і надалі продовжить дотувати вартість газу для населення, що на 55 % менше, ніж для підприємств теплокомуненерго», - сказав Саратов.

Як зазначають у Нацкомісії, зараз населення отримує газ для індивідуального опалення, за який при річному споживанні до 2,5 тис. метрів кубічних платить 728 грн за 1 тис кубометрів. А при споживанні від 2,5 тис. метрів кубічних населення платить 1091 грн за 1 тис. кубометрів. У той же час середня ціна за тисячу кубічних метрів для підприємств теплокомуненерго становить 1309 грн.

Зараз Нацкомпослуг вже проводить перерахунок тарифів на теплову енергію для споживачів бюджетної сфери. Очікується, що відповідні рішення щодо зменшення тарифів будуть прийняті на позачерговому засіданні комісії 31 грудня 2013 р.

«Після перерахунку вартість на опалення дитсадків, лікарень та інших установ бюджетної сфери буде знижена в середньому на 25 %. Це дозволить заощадити близько 2 млрд гривень. Такий додатковий ресурс залишиться в регіонах і буде спрямований на розвиток міст і районів, підвищення комфортності проживання громадян», - сказав Саратов.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо забезпечення вирішення невідкладних питань, пов'язаних зі зниженням ціни на природний газ для споживачів України у 2014 році.

Як відомо, на засіданні Міждержавної українсько-російської комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів.

25 грудня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що в Україні з нового року ціна на газ для бюджетних установ і промспоживачів знизиться майже на третину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281