Побиття журналістки Тетяни Чорновіл могли організувати іноземні спецслужби за стандартним шаблоном для дискредитації керівництва України. Так прокоментував інцидент політолог Володимир Цибулько.

«Технології щодо дискредитації глави тієї чи іншої держави з метою обмежити його контакти із Заходом практикуються з 1990-х років. І нам далеко за прикладами ходити не треба. Президент Кучма: спочатку з «кольчужним скандалом», а потім зі справою Гонгадзе. Адже тоді, фактично, вдалося зробити із Кучми ледь не Бокассу, який поїдав своїх підданих. Я вважаю, що побиття журналістки Тетяни Чорновіл - це спецоперація проти Януковича, спрямована на його дискредитацію», - сказав Цибулько.

Він акцентував на тому, що зараз у західному інформаційному просторі спостерігається затишшя, яке пов'язано з різдвяними святами. Тому такий інформаційний привід як побиття журналістки в Україні може бути широко розтиражований західними ЗМІ у негативному контексті.

«Зверніть увагу на час операції: на Заході зараз Різдво, подій мало, говорити немає про що. І тут - в Україні звіряче побиття опозиційної журналістки, на тлі милостивих різдвяних канікул це буде сприйматися особливо яскраво і виглядати особливо дико», - сказав Цибулько.

Як повідомляв ForUm, міліція почала розслідувати побиття невідомими журналістки Тетяни Чорновіл.

Президент України Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку терміново вжити всі необхідні заходи для розслідування побиття журналістки, яке сталося у вівторок вночі.

Розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновіл знаходиться під контролем міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, процесуальне керівництво здійснюється Генеральною прокуратурою України.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що перші результати розслідування побиття Чорновіл очікуються до кінця дня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241