В ОБСЄ стурбовані нападами на українських журналістів і загальним рівнем забезпечення їх безпеки, говориться в заяві, розміщеній на сайті організації.

«Напади на журналістів не можуть бути допустимі, не повинно бути безкарності для нападників», - заявила представника ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Дуні Міятович, коментуючи жорстоке побиття журналістки і громадського діяча Тетяни Чорновіл.

«Я вітаю, що Президент Янукович засудив напад, і закликаю владу провести швидке і детальне розслідування, щоб притягнути винних до відповідальності», - наголосила представник ОБСЄ.

Нагадаємо, серед розглянутих слідством версій щодо побиття журналістки Тетяни Чорновіл є її професійна діяльність, вчинення ДТП і вчинення провокацій з боку певних осіб.

Міліція почала розслідувати побиття невідомими журналістки Тетяни Чорновіл.

Президент України Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку терміново вжити всі необхідні заходи для розслідування побиття журналістки, яке сталося у вівторок вночі.

Розслідування побиття журналістки Чорновіл знаходиться під контролем міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, процесуальне керівництво здійснюється Генеральною прокуратурою України.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що перші результати розслідування побиття Чорновіл очікуються до кінця дня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194