Рада Євразійської економічної комісії - наднаціонального органу Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану прийняла рішення тимчасово встановити нульову ставку ввізного мита на електромобілі з 1 лютого 2014 року по 31 грудня 2015 р. включно. Автомобілі з гібридним двигуном це рішення не стосується, повідомили в прес-службі ЄЕК.

«Сьогодні в світі виробляється порівняно мало електромобілів, тому істотно знизити їх вартість не можна, і це, звичайно, впливає на вибір споживачів, які віддають перевагу автомобілям на традиційному паливі. Крім того, споживання стримує відсутність зарядної та сервісної інфраструктури, а її розвиток через невелике число електромобілів у користуванні невигідний. Рада ЄЕК прийняла рішення, яке створює більш привабливі умови володіння електромобілями. Прийнято рішення тимчасово знизити мита з 19% від митної вартості до 0%, і дати доручення розробити пропозиції щодо розвитку сервісної інфраструктури. Це, в свою чергу, допоможе створити ринок цікавий для розвитку виробництва таких автомобілів у МС», - сказав міністр з торгівлі ЄЕК Андрій Слєпньов, передає «УНІАН».

Рішення Ради ЄЕК містить доручення урядам держав Митного союзу і Євразійської економічної комісії опрацювати питання про організацію виробництва автомобілів з електродвигуном, комплектуючих до них та створення необхідної інфраструктури. Спільні пропозиції повинні бути представлені Раді ЄЕК у IV кварталі 2014 року.

Нагадаємо, Євразійська економічна комісія (ЄЕК) створена рішенням президентів Російської Федерації, Республіки Білорусь та Республіки Казахстан у кінці 2011 року як єдиний постійно діючий регулюючий орган Митного союзу і Єдиного економічного простору (на сьогоднішній день до складу входять Російська Федерація, Республіка Білорусь, Республіка Казахстан з можливістю приєднання інших країн).

ЄЕК має статус наднаціонального органу управління. Організація не підпорядкована жодному з урядів трьох країн. Рішення комісії обов'язкові для виконання на території трьох країн.

Основним завданням ЄЕК є забезпечення умов функціонування і розвитку Митного союзу та Єдиного економічного простору, а також вироблення пропозицій щодо подальшого розвитку інтеграції.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201