Саудівська Аравія готова протистояти Ірану і Сирії в світлі того, що в королівстві називають «небезпечною грою Заходу».

Про це пише посол Саудівської Аравії в Великобританії принц Мухаммад бін Наваф в статті, опублікованій 18 грудня в газеті The New York Times.

На думку влади Саудівської Аравії, близькосхідна політика Заходу, перш за все, в іранському і сирійському напрямках, становить безпосередню загрозу стабільності та безпеки регіону. За словами посла, Ер-Ріяд не збирається залишати це без відповіді.

«Ми вважаємо, що політика Заходу сприяє загостренню ситуації і підриву стабільності на Близькому Сході. Захід дозволив кривавому сирійському диктатору залишитися при владі, а режиму аятол - продовжити збагачення урану. Ми не станемо сидіти осторонь і спокійно дивитися на це», - зазначає саудівський посол.

За словами представника Саудівської Аравії, королівство несе величезну відповідальність за майбутнє регіону. Більш того, його країна, як фактичний всесвітній енергетичний банк, має і глобальні інтереси - як економічні, так і політичні.

Ер-Ріяд заявляє, що готовий діяти в ім'я захисту цих інтересів навіть без підтримки своїх західних союзників. При цьому підкреслюється, що Саудівська Аравія готова розглянути будь-які варіанти дій, щоб забезпечити безпеку і стабільність регіону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116