Депутати Пресненського району Москви виступили з ініціативою назвати вулицю Подвиг підрозділу «Беркут» та внутрішніх військ України і встановити там пам'ятний знак.

Як повідомляє «ТСН», ініціатором перейменування виступила районний депутат, захисниця історичних пам'яток Москви Олена Ткач.

На її думку, беркутівці це заслужили тим, що відбили Адміністрацію Президента в демонстрантів.

«Коли дивилася в Інтернеті, як «Беркут» Банкову захищав від демонстрантів, ледве стримувала сльози. Те, що вони зробили, називається подвигом», - зазначила Ткач.

За її словами, героїзм спецпідрозділу, який врятував Адміністрацію українського Президента недооцінений в Росії. Тому подвигу «Беркута» вона пропонує присвятити маленький провулок довжиною 60 метрів неподалік від російського будинку уряду і впритул до американського посольства. А поруч, на невеликому клаптику землі встановити пам'ятний знак - щось ніби розбитої каски «Беркута».

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

В той же день невідомі здійснили спробу штурму Адміністрації Президента.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3306