Домовленості, досягнуті між Росією і Україною, є взаємовигідними, заявив у середу глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Це не відмова від прагматизму.... Це взаємовигідні домовленості», - сказав він журналістам, повідомляє РІА «Новости».

Він зазначив, що угоди, які були підписані у вівторок в Кремлі, націлені на відновлення та активізацію промислових і виробничих зв'язків, щоб задіяти унікальні можливості двох країн.

«Гуманітарна складова нашого співробітництва - це теж прагматизм, це збереження слов'янської культури, збереження російської мови, збереження моралі, яка зараз у дефіциті в міжнародних відносинах. І в цілому, забезпечення того, щоб люди, які живуть на цьому величезному пострадянському просторі, в даному випадку громадяни Росії і громадяни України, не відчували якихось незручностей у здійсненні своїх прямих контактів.... Навіть з точки зору прагматизму нам важливо не створювати додаткові проблеми, додаткового дискомфорту в спілкуванні наших народів», - сказав Лавров.

Нагадаємо, 17 грудня у Москві після засідання Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням президентів України і РФ Віктора Януковича і Володимира Путіна було оголошено про низку домовленостей, зокрема про зниження вартості російського газу для України до 268,5 доларів за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125