Фінансовій і соціально-економічній стабільності в Україні сьогодні вже ніщо не загрожує. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

«Я сьогодні можу твердо заявити, що настав переломний момент. У нас з'явилася перспектива і тверда впевненість, що ми утримаємо як соціальну стабільність, так і фінансово-економічну стабільність», - наголосив прем'єр.

Азаров також висловив впевненість у стабільності державних фінансів. «У результаті домовленостей з російською стороною стабільність державних фінансів гарантована. Всі українські підприємства отримали змогу скласти реалістичні виробничі плани, а також гарантії завантаження виробництва, зберігши робочі місця. Підприємства мають перспективи відновлення «заморожених» проектів виробничих кооперацій і можливість домовлятися про нові проекти», - заявив він.

Азаров, перш за все, акцентував увагу на розвиткові авіабудування, ракетно-космічної індустрії, суднобудування, моторобудування, атомної енергетики.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив, що Росія розмістить у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів з Фонду національного добробуту (ФНД) обсягом $15 млрд.

Учора ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» підписали доповнення, яке дає можливість «Газпрому» знизити ціну на газ для України майже на третину.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197