До кінця тижня проект закону про Державний бюджет буде поданий на розгляд Верховної Ради України. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу на тему «Економіка України: поточні виклики та перспективи 2014» заявив перший заступник міністра фінансів України Анатолій Мярковський.

Він зазначив, що зараз міністерство активно працює над уточненням макроекономічних показників.

«Думаю, завтра на засіданні Кабінету Міністрів будуть розглянуті пропозиції Міністерства фінансів, Міністерства економіки за прогнозами на наступний рік. І, як уже було анонсовано, до кінця тижня ми подамо до Верховної Ради проект закону про державний бюджет», - повідомив Мярковський.

Він зазначив, що в міністерстві були зроблені певні уточнення і корекції показників.

«Більш реалістично підійшли до формування надходжень до держбюджету. Також завтра будуть розглянуті пропозиції щодо змін окремих норм, що стосуються доходів бюджету, тобто питання оподаткування, а також пріоритетів розподілу фінансового ресурсу. Я думаю, що збалансований показник бюджету в повному форматі буде поданий до ВРУ найближчим часом», - підкреслив він.

Перший заступник міністра фінансів також зазначив, що зберігається ідеологія, що стосується раціонального та виваженого підходу до обсягів державних запозичень.

«І попередньо ми оцінюємо показники дефіциту бюджету на наступний рік у рамках, плюс-мінус 0,5%, наближених до 3% ВВП», - сказав він.

Мярковський також зазначив, що на сьогодні немає фінансового плану НАК «Нафтогаз-Україна», який затверджується рішенням уряду, проте не є складовою Держбюджету.

«На сьогодні, звичайно, такого рішення немає. І після остаточного визначення щодо умов поставок газу в наступному році, думаю, по ходу будуть внесені коригування, щодо трансфертів або фінансової допомоги державного бюджету, і «Нафтогазу», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, голова Верховної Ради України Володимир Рибак доручив парламентським комітетам підготувати разом з урядом проект держбюджету на 2014 рік.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що проект бюджету на 2014 рік, затверджений Кабінетом Міністрів, може бути переданий у Верховну Раду вже завтра, 18 грудня.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

730