Проект бюджету на 2014 рік, затверджений Кабінетом Міністрів, може бути переданий до Верховної Ради вже завтра. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, на брифінгу журналістам заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Ми сподіваємося завтра отримати затверджений Кабміном проект державного бюджету на 2014 рік і у нас є всі можливості, щоб цей бюджет розглянути», - повідомив він.

Крім того, глава фракції ПР закликав опозицію взяти участь в доопрацюванні і прийнятті бюджету. «Ми закликаємо наших колег від опозиції не ховатися, а відкрито висловлювати свою точку зору. І в кінцевому підсумку хоча б раз на рік зробити щось корисне для нашої держави», - заявив він.

Відповідаючи на уточнююче запитання кореспондента Forum'у, як буде діяти більшість у разі подальшого блокування ВР, Єфремов в черговий раз підкреслив, що силового розблокування не буде. «Циркову виставу ми влаштовувати не будемо і новорічний настрій підвищувати за рахунок бійок у сесійному залі ВРУ теж не будемо. Залежно від того, схаменеться наша опозиція чи ні, будемо приймати рішення щодо того, як забезпечити затвердження держбюджету», - сказав він і уточнив, що в разі, якщо не вдасться забезпечити роботу в сесійній залі, може бути прийняте рішення про проведення виїзного засідання ВР.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради України Володимир Рибак доручив парламентським комітетам підготувати разом з урядом проект держбюджету на 2014 рік.

Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов заявив, що проект державного бюджету України на 2014 рік готовий, і уряд передасть його в парламент, як тільки депутати будуть готові його розглянути.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178