Туреччина і ЄС підписали низку угод про початок переговорів з приводу можливого скасування візового режиму для турецьких громадян, які хочуть потрапити в Європу.

Згідно підписаним в Анкарі домовленостями, в обмін на це влада Туреччини погодиться приймати назад своїх громадян, які незаконно перебувають на території країн-членів ЄС.

Ці угоди були досягнуті через кілька тижнів після того, як у Брюсселі поновилися переговори про членство Туреччини в ЄС, повідомляє АР.

«Коли ЄС скасує візовий режим для турецьких громадян, ні Туреччина, ні країни-члени Євросоюзу не будуть відчувати якісь проблеми. Навпаки, скасування віз стане черговим важливим кроком у наших відносинах. Я завжди кажу, що ми прийшли не для того, щоб стати тягарем для країн ЄС, ми прийшли, щоб розділити тягар, який вони несуть», - повідомив турецький прем'єр-міністр Тайіп Ердоган.

Переговорний процес про вступ Туреччини в Євросоюз стартував ще в жовтні 2005 року, проте був перерваний більш ніж на три роки через скептицизм в деяких європейських країнах щодо приєднання цієї країни до ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

403