Центральна виборча комісія завершила всі процедури з підготовки до повторних виборів народних депутатів України у п'яти округах, заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

Про це йшлося під час зустрічі у п'ятницю з групою спостерігачів від Національного демократичного інституту міжнародних відносин (НДІ) на чолі з заступником голови департаменту з питань Євразії цієї організації Кейті Фокс, повідомляє прес-служба ЦВК.

Як зазначив Охендовський, всі виборчі комісії створені відповідно до закону, виборчі бюлетені своєчасно надруковані і передані в окружні та дільничні комісії, списки виборців вже надійшли на виборчі дільниці.

Крім того, ЦВК надрукувала і передала у виборчі комісії бланки протоколів про підрахунок голосів виборців, включивши в них прізвища кандидатів у народні депутати поліграфічним способом, що не тільки істотно прискорить підрахунок голосів, але й зменшить кількість випадків, коли виникне необхідність зміни в протокол.

«Словом, сьогодні у ЦВК немає суттєвого занепокоєння з приводу готовності до виборів. Ми сподіваємося, що і ті суспільно-політичні події, які відбуваються зараз у державі, не вплинуть на процес голосування та підрахунок голосів виборців», - сказав голова ЦВК.

Також Охендовський зустрівся зі спеціальною робочою групою Парламентської асамблеї Ради Європи зі спостереження за повторними виборами в парламент.

Представники ПАРЄ висловили задоволення ходом підготовки до виборів.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 вересня призначила на 15 грудня повторні вибори народних депутатів у п'яти мажоритарних округах - №№94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область), 225 (Київ, Шевченківський район). Закон встановлює, що виборчий процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

641