Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле констатує, що Європейський Союз «почув вибір українського народу».

Виступаючи у вівторок у Європейському парламенті в рамках обговорення українського питання на пленарній сесії, європейський комісар зазначив, що масивна підтримка європейської інтеграції, яку показали українські громадяни за останні кілька тижнів, «дає підстави вважати, що більша частина населення зробила свій вибір щодо того, куди має йти Україна, і що українці налаштовані захищати свій вибір, мирно реалізуючи свої цивільні права, свої свободи зборів і висловлювання», - цитує його «Інтерфакс-Україна».

«Їхній вибір почуто. Я вірю, що Україна і ЄС тісно пов'язані - безпрецедентний за своєю глибиною, широтою і силою і не тільки буквою, а й духом цієї Угоди, яка може варта в мільйон разів більше, ніж простий розчерк пера. Я захоплююся любов'ю українського народу до свободи і зрілістю її європейського духу. Вони шукають не компенсації Європейського Союзу, а шансу жити за європейськими цінностями», - сказав Фюле.

Як раніше повідомляв ForUm, після того як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

515