Правову оцінку діям співробітників спецпідрозділу «Беркут» повинна дати Генеральна прокуратура України. Про це, як повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК, заявив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов у відповідь на прохання журналістів прокоментувати події у Києві.

Могильов нагадав, що Президент України дав доручення Генпрокуратурі провести ретельну перевірку дій правоохоронців: «Я не беру на себе відповідальність оцінювати дії «Беркута». Розслідування поставить всі крапки над «і». При цьому голова Ради міністрів підкреслив, що будь-який факт протиправної дії повинен мати правову оцінку.

На його думку, волевиявлення громадян у цивілізованій державі повинне проходити на виборах, а не на вуличних мітингах: «Обрали владу, минуло п'ять років, можна вибирати іншу, питань немає. У 2004-му влаштували революцію і що? Одні і ті ж особи сьогодні. Чим це закінчилося? Розрухою, провалом економіки країни на всі п'ять років. Країну відкинули років на 10 назад».

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159