Урядова делегація на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим відвідає Брюссель, повідомили в уряді.

Основним завданням поїздки стане продовження переговорів щодо окремих аспектів імплементації Угоди про асоціацію. Раніше технічна робоча група, яка відвідувала Європу, вже зібрала всю необхідну інформацію для підготовки розрахунків і більш детального аналізу угоди про створення зони вільної торгівлі з ЄС. При цьому аналіз проводиться щодо кожної товарної позиції з активним залученням галузевих експертів і представників реального сектора.

На підставі цих відомостей урядова делегація спільно з європейськими колегами розробить так звану Дорожню карту переговорів. Як повідомив Арбузов напередодні в ефірі ТРК «Україна», розрахунки будуть надані європейській стороні.

«Дорожня карта переговорів, де ми повинні повністю включити всі економічні розрахунки, зрозумілі Європі, і покрокове вирішення цього питання. Тобто, ми повинні покласти в Дорожню карту наші дії з прив'язкою до термінів, що зараз і відбувається», - заявив перший віце-прем'єр-міністр.

Експерти підкреслюють, що після того, як Дорожня карта переговорів буде складена, можна буде з точністю визначити дату підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Як раніше повідомляв ForUm, перший віце-прем'єр-міністр доручив створити міжвідомчу комісію з питань впровадження торговельно-економічних та секторальних положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і провести її засідання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241