Знищення пам'ятника Володимиру Леніну на Бульварі Тараса Шевченка у Києві варто розцінювати як вандалізм. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив політолог, історик, директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.

«Це, звичайно, був вандалізм. Будь-яка наруга над пам'ятниками - це вандалізм», - заявив політолог.

До вандалізму експерт відніс і спаплюжений невідомими в Маріїнському парку пам'ятник учасникам Січневого повстання 1918 року.

«Пам'ятником Леніну ці новоявлені вандали-бандерівці не обмежилися. Адже вони ще осквернили пам'ятник жертвам Січневого повстання в Маріїнському парку, намалювавши там свої колабораціоністські символи. Адже це Братська могила. Тобто осквернили і могилу людей, киян, які там поховані», - підкреслив він.

«Ці люди думають, що прийшли всерйоз і надовго. Зверніть увагу, останні кілька днів на тих об'єктах, які вони захоплюють, вже і прапор ЄС не вішають. Вони вішають чорно-червоні бандерівські прапори. І на постаменті Леніна вчора поставили спочатку саме цей прапор. Ці люди, які носять відверто нацистську символіку, стилізовану свастику на рукавах і патрулюють центр Києва, вважають, що вони творять нову історію. У принципі, Київ вже подібні сторінки в історії проходив у 1941 році», - резюмував Корнілов.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161