Лідери опозиції остаточно втратили інтерес до долі ув'язненої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це свідчить ситуація, що склалася навколо виступу її доньки Євгенії Тимошенко під час народного віча 8 грудня, пише «From-ua».

Донька Тимошенко привезла на Майдан лист-звернення своєї матері, яка нещодавно завершила друге голодування. У ньому колишній глава уряду закликає усунути всю чинну владу і виступити із закликом до армії і міліції переходити на бік мітингуючих.

Але прохід Тимошенко до сцени не був забезпечений керівниками мітингу. Олександр Турчинов, який виконував обов'язки керівника БЮТ, ігнорував прохання Жужи визволити її з натовпу, в якому вона застрягла. І хоча звернення Юлії Тимошенко планувалося зачитати відразу після завершення молебню, Євгенія змогла дістатися до сцени тільки тоді, коли виступили всі лідери опозиції. Свідки цього факту зазначають, що лідери опозиції сьогодні намагаються якомога менше згадувати про Юлію Тимошенко, щоб виключити її з участі в політичному і протестному процесах.

Між тим на Майдані відчувався дефіцит прапорів «Батьківщини» і практично були відсутні прапори і плакати із закликом «Юлі - волю!». Водночас існувала проблема з роздачею партійних прапорів. За даними журналістів «Версій», які чергували на Майдані у неділю, близько третини партійних прапорів не були роздані через небажання демонстрантів брати партійну символіку. Заклики «Юлі - волю!» підтримуються лише незначною частиною присутніх. Представники «Свободи», наприклад, їх централізовано не вигукують.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

542