Уряд США почав оснащення вантажного судна MV Cape Ray для можливої утилізації хімічної зброї Сирії, повідомляє офіційний представник Ради національної безпеки Білого дому Кейтлін Хейден, за даними Reuters .

Вантажне судно MV Cape Ray нещодавно обладнали системою гідролізу польового розгортання, яке розробило Міністерство оборони для нейтралізації компонентів, що використовуються в хімічній зброї.

США перебуває в тісному контакті з представниками ОЗХЗ та міжнародними партнерами і, як і раніше, впевнені, що поставлені завдання можна виконати в строк.

ОЗХЗ закликала вивести з Сирії найважливіші хімічні речовини в кінці грудня 2013 року, а решту хімічної зброї повинні вивезти до 5 лютого 2014 року.

Як раніше повідомляв ForUm, влада Албанії, Бельгії відмовилася прийняти сирійську хімічну зброя для знищення. Раніше від участі в ліквідації сирійського хімічного арсеналу на своїй території відмовилися Норвегія, Туреччина, Йорданія і РФ. Пошуками країни, на території якої потрібно знищити зброю, займаються США.

Нагадаємо, ліквідацію програми з хімічної зброї в Сирії повинні завершити до середини 2014 року.

Спільна Місія ОЗХЗ та ООН була створена з метою забезпечення своєчасної ліквідації програми хімічної зброї Сирії згідно з положеннями рішення Виконавчої ради ОЗХЗ від 27 вересня і прийнятої потім резолюції 218 (2013) Ради Безпеки ООН.

6 жовтня експерти Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) розпочали знищення елементів хімічного арсеналу Сирії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1120