Партія регіонів завжди захищала Конституцію і законність в Україні. Про це заявив, виступаючи на мітингу в Києві біля Верховної Ради у вівторок, 3 грудня, народний депутат, перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, повідомляє прес-служба ПР.

«Партія регіонів завжди захищала Конституцію і законність в Україні. Ми проводили різні акції, мітинги, марші і концерти, але ніколи не дозволяли собі переступити закон. Ми - «за» право громадян на мирний протест, але проти насильства і погромів», - підкреслив народний депутат.

«Президент Віктор Янукович і уряд Миколи Азарова виступили в підтримку євромайдану 28-29 листопада. Протягом усього євромайдану перші особи держави висловлювалися в підтримку його учасників. Аполітичність більшості людей, присутніх на акції, - свідчення того, що вони підтримували євроінтеграційний курс Президента, а не демагогію опозиції. Тому найменше у проведенні силової акції була зацікавлена влада», - звернув увагу він.

«Працівники МВС вибачилися за застосування сили, керівництво столичної міліції подало у відставку. Але що зробила опозиція? Вона кинула штурмовиків на захоплення мерії і державних будівель. Погромники використовували холодну зброю, технічні засоби, поставивши під загрозу здоров'я і життя мирних громадян, у тому числі молодих хлопців - солдатів строкової служби Внутрішніх військ. Ми проти дій авантюристів. Ганьба провокаторам!» - заявив політик.

«Партія регіонів засуджує дії погромників і авантюристів і закликає силові структури забезпечити нормальну роботу державних установ, а також нейтралізувати злочинний елемент на вулицях столиці», - зазначив він. «Євромайдан був прикриттям справжніх цілей для політичних авантюристів. Зверніть увагу, як змінилася риторика опозиції. Про ЄС вони вже не говорять. Вони говорять про дострокові вибори усіх гілок влади. І це в умовах економічних проблем і холодної зими. Ось справжня мета провокаторів - неконституційне захоплення влади за допомогою погромників і штурмовиків, путч», - зауважив Чечетов.

«Партія регіонів ще раз заявляє: ми виступаємо «за» право кожного громадянина на мирний демократичний протест. Однак ми рішуче засуджуємо дії провокаторів, які для досягнення своїх цілей готові занурити Україну в безодню хаосу і погромів. З профашистськими молодиками повинні розмовляти мовою Кримінального кодексу», - сказав він.

«До останнього часу ми бачили тільки по телевізору, до чого призводили погроми і силові захоплення громадських установ. Країни, які пішли таким шляху, сьогодні знаходяться в стані розвалу. Там ллється кров, вбивають і правих, і винуватих. Невже політичні амбіції низки відомих опозиційних авантюристів, цих політичних банкрутів зіштовхнуть Україну у вир громадянського конфлікту? НІ! Ми зробимо все, щоб цей страшний сценарій зупинити», - підкреслив парламентарій.

«Партія регіонів звертається до громадян: задумайтеся про долю своєї сім'ї, своїх друзів і наш спільний дім - Україну. Давайте разом дамо рішучу відсіч погромникам і зупинимо паліїв української хати!» - закликав Чечетов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136