Політолог Кость Бондаренко вважає, що рівень протестного настрою в країні, а також той факт, що тон у найближчому оточенні влади задають прихильники «сильної руки», можуть призвести до протистояння між різними регіонами України.

«Донецьк, Луганськ, Запоріжжя, Харків, Дніпропетровськ, Крим навряд чи приймуть сторону опозиції, в той же час, навряд чи влада зможе силовим методом відновити контроль над Західною Україною. Умовна лінія розколу може пройти по осі Харків Одеса» - прогнозує політолог.

За словами Бондаренка, це найгірший сценарій розвитку ситуації, який тільки можна собі уявити. «Йдеться про те, що Україну змушують йти за сирійським сценарієм, тим більше, що обидві частини країни де-факто перебуватимуть під зовнішнім контролем і впливом», - стверджує він, пише «From-ua».

Паралелі з арабським світом, за словами політолога, напрошуються також у зв'язку з оцінкою поточної діяльності опозиції. «Сьогодні опозиціонерів об'єднує тільки бажання повалити нинішню владу, однак у них немає розуміння того, що робити далі.

Як показують події арабської весни 2011 року, польові командири, поваливши правителя, вступають у непримириму боротьбу між собою. До тих пір, поки в опозиції не буде єдиної платформи та єдиного лідера, ситуація в Україні може розвиватися саме за цим сценарієм», - заявив Бондаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

663