Україна зацікавлена в розблокуванні підписання угоди про стратегічне партнерство з Росією.

Про це Президент України Віктор Янукович заявив після пленарного засідання саміту «Східного партнерства», передає кореспондент Forum'у з Вільнюса. За словами Глави держави, «для цього необхідні переговори у форматі «Україна-ЄС-РФ».

Ми їх запропонували, щоб зняти ті вимоги Росії, які виникли на шляху підготовки до створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом».

Президент переконаний, що є безліч питань, які потрібно найближчим часом вирішувати спільно всім цим трьом сторонам. «У цьому трикутнику є питання і газотранспортної системи, які ми обговорювали не тільки з керівництвом Єврокомісії, але і на двосторонньому рівні, наприклад з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель», - зазначив він.

Він підкреслив, що у жодному разі не варто протиставляти політику за принципом «схід-захід», «чорне-біле». «Ми повинні знайти такий шлях, який би був вигідний для всіх сторін. Українська економіка не повинна нести втрати через якісь протиріччя, що виникають з партнерами», - підсумував Янукович.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна і ЄС сьогодні не підписали на саміті «Східного партнерства» Угоду про асоціацію.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович на робочій вечері глав делегацій - учасниць саміту «Східного партнерства» особисто запропонував тристоронні переговори між Україною, ЄС і Росією.

Учора Україна і Євросоюз парафували у Вільнюсі угоду про єдиний авіапростір.

У Вільнюсі проходить саміт програми Європейського Союзу «Східне партнерство». «Східне партнерство» - проект Європейського Союзу, що має на меті розвиток інтеграційних зв'язків Євросоюзу з шістьма країнами колишнього СРСР: Україною, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією, Грузією і Білоруссю.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262