Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявляє, що екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко перебуває в ЦКБ «Укрзалізниці» в Харкові.

Про це Пшонка заявив на брифінгу у Харкові, коментуючи заяву одного з лідерів ВО «Батьківщина», народного депутата Олександра Турчинова, який з посиланням на джерела в Адміністрації Президента заявив, що Тимошенко планують перевести з лікарні в Качанівську колонію.

«Те, що Турчинов каже, я не знаю, якими фактами він користується. Сьогодні вона знаходиться на території лікарні. У неї сьогодні масаж, легка лікувальна фізкультура», - сказав Пшонка, повідомляє «УНІАН».

Він підкреслив, що зараз Тимошенко «нікуди не хоче йти, не хоче виконувати слідчі дії». Генпрокурор звернув увагу, що подібні провокації були і в той час, коли Тимошенко перевезли з колонії в лікарню.

«Турчинов сам собі суперечить. Потрібно мати послідовність», - зазначив Пшонка.

Як відомо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко була переведена з Качанівської виправної колонії в Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» в Харкові для проведення міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261