Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) вважає, що важливим є той момент, що люди, навіть беручи участь у різних мітингах, все таки мають спільну думку: Україна - це частина Європи, питання лише в тому, як знайти шлях для досягнення цієї мети.

За його словами, українці мають єдину стратегічну позицію: спільне європейське майбутнє. Тому навіть акції протесту повинні проходити мирно, в рамках законодавства і без провокацій.


«Найголовніше - щоб ми не опускалися до насильства, ненависті і досягнення своєї мети через кров, через силові методи, оскільки зло породжує зло, а насильство породжує насильство», - підкреслює священик.
 

У той же час Євстратій (Зоря) побоюється, що інші сили, в тому числі - зовнішні, які не зацікавлені в тому, щоб Україна була мирною державою і розвивалася як громадянське суспільство, можуть чужими руками провокувати різні інциденти, впливати на ситуацію в країні.

За його словами, в тому випадку, коли «градус» громадського протесту підвищується, будь-який заклик може бути сприйнятий неадекватно. Відповідно, це може призвести до тяжких наслідків. Необхідно бачити, що відбуваються і будуть відбуватися провокації, але зараз потрібно не допустити, щоб ситуація в Україні перейшла ту межу, за якою відновити єдність українського суспільства буде дуже складно.

«Ми закликаємо у будь-якому випадку, яких би поглядів не дотримувалася людина, за яку б сторону вона не стояла, необхідно остерігатися насильства і бути дуже обережним», - підкреслив священнослужитель.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197