В Одесі на Приморському бульварі, біля пам'ятника Дюку, проходить мітинг проти припинення урядом процесу підготовки до укладення Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Так, біля пам'ятника зібралися понад 600 осіб і люди продовжують прибувати. Багато хто тримають у руках маленькі прапорці з символікою ЄС.

Акція проходить за принципом вільного мікрофона: всі бажаючі можуть висловити свою точку зору на події. Наприклад, виступили з промовою за вступ України до ЄС фельдшер швидкої допомоги і співак Одеського філармонійного театру. До мікрофона вийшов відомий в Одесі блогер Леонід Барац. «Я хочу вчитися, як у Європі», - сказав він.

Серед учасників мітингу багато студентів і людей середнього віку, серед яких - викладачі вузів і шкіл, лікарі, вчені, передає «УНІАН».

На мітингу також виступають представники партій «УДАР», «Батьківщина» і «Демократичний альянс» (регіональні організації даних політсил - організатори одеського «євромайдану»), але при цьому активісти «УДАРу» не представляються.

Як пояснили в прес-службі одеської обласної організації партії «УДАР», це пов'язано з тим, що суд заборонив цій політичній силі проводити масові акції.

Неподалік від Дюка (ближче до фунікулеру) встановлено приблизно 10 наметів місцевих активістів, які виступають за вступ України в Євросоюз. Як повідомили в прес-службі облорганізації «УДАРу», сьогодні вночі в наметах ночували 9 активістів партії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239