У народному вічі «За європейську Україну!», яке проходить на Європейській площі, беруть участь понад 20 тисяч осіб. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у заявила глава прес-служби столичного главку МВС Ольга Білик.

Водночас, за її словами, у мітингу «Будуємо Європу в Україні», який проходив на Михайлівській площі, брали участь 5-6 тисяч осіб.

За її словами, в цілому заходи проходять спокійно, без інцидентів. «Відмічені окремі конфлікти різного характеру, які були швидко локалізовані. Зараз активна фаза мітингів завершується, у зв'язку з чим змінюється і наша присутність», - зазначила вона.

Також вона додала, що питання про порушення справи за фактом знесення намету КПУ біля пам'ятника Леніну на бульварі Тараса Шевченка зараз вивчається. «Більш точна інформація буде відома за підсумками розгляду ситуації. Намет знесли народні депутати. Матеріали внесено до єдиного реєстру Шевченківського райуправління, вирішується питання внесення їх в Єдиний центральний реєстр досудових розслідувань. На місці працює слідчо-оперативна група», - сказала Білик.

Як раніше повідомляв ForUm, мітинг «Будуємо Європу в Україні», який проходив на Михайлівській площі, завершився.

Учасники народного віча «За європейську Україну!» починають поступово залишати Європейську площу.

Біля пам'ятника В.І. Леніну в Києві відбулася бійка між активістами народного віча «За європейську Україну!» і представниками Комуністичної партії України.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

405