Євросоюз продовжить переговори про інтеграцію з Україною і готовий обговорювати торговельне та економічне співробітництво з Росією, заявила Майя Косьянчич, речник глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон.

За її словами, Єврокомісія «відмітила» ініціативу щодо можливих тристоронніх переговорів Брюсселя, Москви і Києва про економічне партнерство, повідомляє РІА «Новости».

«Це двостороння угода між ЄС і Україною. Вам (журналістам. - Ред.) відомо також, що Росія - це стратегічний партнер, з яким ми постійно консультуємося, і дуже важливий для нас торговий партнер. Ми продовжимо консультуватися з ними щодо низки питань. Це все, що я можу сказати з цього питання», - сказала Косьянчич журналістам на прохання прокоментувати пропозицію Києва провести тристоронні консультації.

При цьому вона заявила, що Євросоюз «залишається прихильним до асоціації з Україною» і розраховує на участь Києва в саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Проведення переговорів за участю України, Європейського Союзу і Російської Федерації дозволить зняти існуючі торгово-економічні протиріччя, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні в парламенті.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257