У роботі тимчасової робочої групи з напрацювання спільного законопроекту про лікування засуджених за кордоном оголошено перерву через відсутність кворуму, передає кореспондент Forum'у.

У той же час депутатам, присутнім на засіданні, вдалося узгодити деякі норми, які будуть голосуватися пізніше.

Зокрема, прийнято рішення про розширення списку статей Кримінального кодексу, згідно з якими засуджені не мають права проходити лікування за кордоном: ст.257 КК - бандитизм, ст. 149 - торгівля людьми, 261 - напад на об'єкти, що є предметом підвищеної небезпеки.

Депутати також обговорили і погодили порядок виїзду засудженого на лікування за кордон. Зокрема, пенітенціарній службі разом з медустановою необхідно буде оформляти відповідні візи.

Також члени робочої групи погодили процедуру заміни лікувальної установи за кордоном у разі зміни діагнозу. Дана процедура буде аналогічною при первинному дозволі на лікування за кордоном.

Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради Володимир Рибак доручив тимчасовій робочій групі з напрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном створити новий спільний законопроект, оскільки Верховна Рада провалила всі шість законопроектів про лікування засуджених за кордоном.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173