Уряд Польщі сьогодні на своєму засіданні дав офіційний дозвіл міністру закордонних справ Радославу Сікорському на підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Про це повідомили в прес-службі польського уряду.

В уряді відмітили позитивні сторони документа, який планується підписати на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в кінці листопада цього року.

«Мета Асоціації - це поетапне зближення обох сторін на базі загальних цінностей. Перш за все йдеться про поглиблений політичний діалог, утримання і зміцнення миру і стабільності як в регіоні, так і в міжнародному вимірі, поглиблення економічних і торговельних відносин і співпрацю у сфері юстиції, свободи та безпеки заради зміцнення верховенства права, дотримання прав людини та базових свобод», - зазначила прес-служба, повідомляє «УНІАН».

Згідно з повідомленням, документ відкриває більше можливостей для співпраці в різних галузях і сприятиме реформам в Україні.

«Для Польщі ефективне втілення Україною положень Угоди про асоціацію означало б більш передбачуване сусідство - важливе як в геополітичному контексті, так і в контексті польсько-українських відносин», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради Володимир Рибак доручив тимчасовій робочій групі з напрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном створити новий спільний законопроект, оскільки Верховна Рада провалила всі шість законопроектів про лікування засуджених за кордоном.

Перед цим Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін у виборче законодавство.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266