У Дніпропетровську в гаражі жителя обласного центру правоохоронці виявили велику кількість зброї, різноманітні наркотики і психотропні речовини, повідомляє ВЗГ МВС.


Під час відпрацювання оперативної інформації за кримінальним провадженням щодо факту незаконного обігу вогнепальної зброї був проведений санкціонований обшук у гаражі, який належить 41-річному приватному підприємцю.
 

Виявилося, що житель обласного центру зберігав у гаражі не автомобіль, а цілий арсенал зброї і наркотики.


Співробітники карного розшуку виявили вогнепальну зброю, серед якої 3 автомати Калашникова, 2 гвинтівки калібру 5,6 мм, обріз гвинтівки і мисливської рушниці, 5 димових шашок і 1 тротилова, граната РГД-5 із запалом, 2 електродетонатори та 300 патронів. Також було вилучено 2 кг наркотичної речовини «марихуана», 36 таблеток «екстазі», 4 г психотропної речовини «метамфетамін» і 100 г макової соломки.
 

Власника гаража затримано за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Його дії кваліфікуються за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Максимальна відповідальність за цими статтями - від 3 до 7 років позбавлення волі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162