Співробітники управління Міністерства внутрішніх справ у Херсонській області провели спецоперацію з вилучення значної кількості зброї та вибухових речовин у колишнього військового.

За даними відділу по зв'язках з громадськістю облуправління міліції, оперативникам надійшла інформація, що житель Білозерського району зберігає у себе вдома зброю.

Був проведений санкціонований обшук домоволодіння 52-річного чоловіка.

«У салоні його автомобіля міліціонери вилучили пістолет з глушником. У гаражі зберігалася граната РГД-5, гвинтівка, саморобний пістолет та патрони», - йдеться в повідомленні.

Також встановлено, що чоловік багато років служив у спецназі і мав справу зі зброєю.

Було прийнято рішення провести обшуки і в будинку його матері, яка проживає в Миколаївській області.

«У будинку жінки знайшли ручну протитанкову кумулятивну гранату, пістолет з набоями, більше 600 г тротилу, майже 70 патронів, артилерійський снаряд, саморобний пістолет, магазини до автомата і пістолета і 300 г коноплі», - уточнили в міліції.

Все вилучене направлено в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС для проведення відповідних експертиз. Крім того, правоохоронці встановлюють, чи не використовувалася зброя при скоєнні злочинів на території області. Відомо, що чоловік має досвід поводження з вогнепальною, холодною зброєю, гранатами і різними вибуховими речовинами, брав участь у бойових операціях на території інших держав.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами ) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190