Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко дав доручення розібратися у ситуації з рейдерськими захопленнями і «судовими посередниками» у господарських судах.

Як повідомляє ВЗГ МВС, таке завдання міністр дав керівникам структурних підрозділів.

У МВС зазначили, що інформація про осіб, які беруть на себе зобов'язання виступити посередниками в судах або арбітражними керуючими при «вирішенні питань» сумнівного характеру, відлякує потенційних інвесторів, а також негативно впливає на бізнес-середовище та інвестиційний клімат у державі.

«У Міністерство внутрішніх справ надходять окремі звернення про спроби здійснення так званих «рейдерських атак». Подібним неправомірним діям сприяють особи, які пропонують виступити посередниками і «вирішити питання» протиправної зміни власника з допомогою рішень господарських судів», - йдеться у повідомленні.

У Міністерстві підкреслили, що у результаті подібних дій неправомірно змінюється власник майна, що викликає нарікання людей на бездіяльність органів влади, підриває довіру громадян до влади і дискредитує її в очах суспільства.

Як раніше повідомляв ForUm, діяльність Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств відновлена. Її очолив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188