У разі непідписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна буде залишена наодинці з Росією, що може нести ризики, заявляє заступник голови Місії України при ЄС Надія Цок. Про це вона сказала сьогодні на конференції у Центрі досліджень європейської політики у Брюсселі щодо результатів Вільнюського саміту.

«Ми розуміємо, що будь-яка відстрочка підписання Угоди про асоціацію є справою ризикованою. Це ризик - відкладати підписання Угоди на наступну осінь», - заявила Цок.

«Ми тоді будемо перебувати посеред президентської виборчої кампанії 2015 року. Ми будемо залишені один на один у наших відносинах з російськими партнерами. Це несправедливо», - наголосила дипломат, повідомляє «УНІАН».

«Немає ніякого п лану «Б». Ми повинні підписати Угоду про асоціацію у Вільнюсі», - зазначила вона.

Дипломат додала, що Україна потребує фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду і ЄС, проте заявила про несправедливість вимоги МВФ, щоб Україна підняла ціни на газ для населення для відновлення кредитування у складній економічній ситуації в країні.

Як раніше повідомляв ForUm , міністр закордонних справ України Леонід Кожара виступає проти відтермінування підписання Асоціації з ЄС.

Для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада Україна повинна прийняти закони про лікування засуджених за кордоном і внести зміни у виборче законодавство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244