Укрзалізниця в цьому році провела ремонтні роботи на 99 вокзалах. До кінця року має закінчитися реконструкція 12 вокзалів та вокзальних комплексів, причому на 4 об'єктах роботи вже повністю завершені. Про це повідомляє прес-центр УЗ.

Зараз у процесі реконструкції перебувають вокзал ст. Краматорськ, вокзальний комплекс станції Івано-Франківськ, вокзали станцій Рахів, Кіровоград, Умань та Одеса-Східна, Голещина і Сербинівці. На вокзалах виконуються санітарно-технічні, електромонтажні, внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи, зокрема, оновлюються фасади, покрівлі змінюються, віконні та дверні блоки, впорядковуються території станцій.

У вересні залізничники Південно-Західної магістралі закінчили реконструкцію станції Рахни. А 17 жовтня була закінчена реконструкція станції Ніжин. На ній замість старої демонтованої платформи чернігівського напрямку залізничники побудували нову, проклали 6 км колії і 23 стрілочних переводів, а також здійснили перекладання 4,1 км колії і 23 стрілочних переводів. Крім того, залізничники відремонтували фасад будівлі вокзалу, налагодили зв'язок і електропостачання.

У жовтні працівники Південно -західної залізниці закінчили будівельно-монтажні роботи на ст. Станишівка: відремонтували покрівлю з заміною покриття, фасад, замінено віконні та дверні блоки, виконали внутрішні та електромонтажні роботи.

18 жовтня був відкритий вокзал на станції Роковата Придніпровської залізниці. «Нова двоповерхова вокзальна споруда (загальною площею 1642 кв. м - замість 473,71 кв. м старого вокзалу, побудованого у 1916 році) розрахована на 250 місць і має всі сучасні переваги для пасажирів, у тому числі і для пасажирів з особливими потребами», - повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, на залізницях України працюють 125 вокзалів, із них 19 позакласних, 12 - першого класу, 36 - другого класу, 58 - третього класу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184