Лідери Євросоюзу повинні розглянути можливість відстрочки виконання Україною частини умов для підписання Угоди про асоціацію. Про це президент Польщі Броніслав Коморовський сказав 14 листопада у вечірній програмі Fakty рв Faktach на телеканалі TVN24.

«ЄС повинен, з одного боку, весь час діяти з метою виконання всіх умов, але також повинен бути готовий до прийняття рішення... Можна частину з них реалізувати на наступному етапі, на якому буде ратифікація Угоди, що вимагає згоди всіх країн - членів спільноти», - сказав він.

«Це також момент, коли можна ставити Україні умови», - зазначив президент Польщі.

Він підкреслив, що зараз «значно менш оптимістично оцінює перспективи прийняття Верховною Радою України закону, який дозволив би виїхати на лікування за кордон екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко, ніж кілька тижнів тому, повідомляє «УНІАН».

Незважаючи на це, Коморовський зазначив, що не втрачає надії і готовий надалі працювати для позитивного результату.

За його словами, гра навколо того, який напрямок інтеграції вибере Україна, триватиме до самого початку саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Також Коморовський закликав докласти максимум зусиль для інтеграції України в ЄС замість участі в інтеграційних проектах Російської Федерації, тому що це матиме негативні наслідки для Європи.

«Постараємося зробити все, що від нас залежить, щоб зробити можливою інтеграцію України із західним світом, щоб не ризикувати, що вона буде інтегруватися зі східним світом. Тому що завжди нам це вилазило боком», - сказав глава Польської держави.

Нагадаємо, для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада Україна повинна прийняти закон про лікування засуджених за кордоном і внести зміни у виборче законодавство.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235