Якщо підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом буде відкладено, то Україна до нього ніколи не підготується. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара, коментуючи прохання українських промисловців відтермінувати підписання Угоди на рік.

«Якщо підписання Угоди про асоціацію буде відкладатися, то ми ніколи не підготуємося. Оскільки сама Угода передбачає низку конкретних заходів, конкретних реформ. Більш того, якщо до цього часу Україна активно проводила реформи загального плану, то, підписавши Угоду про асоціацію, ми будемо проводити реформи саме європейського зразка», - заявив він.

Також Кожара підкреслив, що без Асоціації з ЄС реформування української правової системи за європейським зразком не має сенсу.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський парламент продовжив місію Кокса і Олександра Кваснєвського в Україні до Вільнюського саміту «Східного партнерства».

12 листопада під час зустрічі Президента Віктора Януковича з представниками Українського союзу промисловців і підприємців та Федерації профспілок України народний депутат Валентин Ландик запропонував відкласти на рік підписання угоди з Європейським Союзом про асоціацію.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202