Міністерство внутрішніх справ України активно шукає нові ринки збуту для вітчизняної продукції в Азії, Південній Америці і на Близькому Сході.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив під час зустрічі з керівництвом ТПП України і регіональних торгово-промислових палат України.

«Сьогодні ми працюємо над виходом України на ринки збуту Азії, Південної Америки та Близького Сходу. Так, понад 60 підприємств і компаній активно беруть участь в цьому процесі. Вони працюють в металообробній, машинобудівній, хімічній, промисловій, фармацевтичній галузях, в будівельному секторі, у виробництві медобладнання та у сфері послуг. Окрему увагу ми приділяємо підтримці вітчизняного виробника на зарубіжних ринках», - акцентував глава зовнішньополітичного відомства.

Кожара підкреслив, що на сьогодні важливим аспектом роботи МЗС є створення умов роботи для встановлення максимально вигідних торговельних режимів для національного бізнесу. Одним з важливих аспектів роботи також є підписання міжнародних договорів, які передбачають зняття технічних бар'єрів і формування зон вільної торгівлі.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович доручив главі зовнішньополітичного відомства України Леоніду Кожарі і міністру економічного розвитку і торгівлі України Ігорю Прасолову вжити заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності закордонних дипломатичних установ щодо захисту на зовнішніх ринках інтересів вітчизняних суб'єктів господарювання.

Питання захисту прав інвесторів і створення комфортних умов для ведення бізнесу залишаться під особистим контролем Президента України Віктора Януковича.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147