Заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров зазначає, що співпраця України з НАТО буде продовжуватися і в контексті євроінтеграційних прагнень України. Як передає кореспондент ForUm'у, про це він сказав у ході форуму «Україна - НАТО» у Києві.

«Україна - єдина країна, яка бере участь в усіх поточних миротворчих операціях НАТО, і наше подальше співробітництво вимагає поліпшення сумісності наших військових та оборонних сил. Наша співпраця буде продовжуватися і в контексті євроінтеграційних прагнень України. Співробітництво з ЄС і НАТО - взаємодоповнююче», - сказав заступник міністра.

Як зазначив він, незважаючи на статус позаблоковості України, у нашої держави дуже міцні відносини з Альянсом. «Наше співробітництво з Альянсом вселяє оптимізм. Україна має євроінтеграційні прагнення і позаблоковий статус, але це ніяк не відбивається на наших відносинах з НАТО», - сказав він.

Як резюмував заступник міністра, в цьому році політичний діалог між Україною та Альянсом був дуже насиченим.

У свою чергу, заступник помічника генерального секретаря НАТО з питань нових викликів безпеці Джеймі Шей зазначив, що Україна є одним із найактивніших у світі партнерів Альянсу. «Сідаючи за стіл переговорів з НАТО, Україна отримує можливість більше впливати на безпеку в Європі. Партнерство з А льянсом показує, що Україна є гарним громадянином Європи, який піклується про її безпеку», - зазначив він.

Нагадаємо, засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав держави та урядів планують провести у 2014 році, повідомили у місії України при НАТО.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Україна і Грузія стануть членами Альянсу після того, як виконають необхідні умови.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154