Статус народного депутата не дозволяє Віталію Кличку проводити бої на професійному рингу. Таку думку висловив коментатор професійного боксу Юрій Нестеренко.

«Боксерська кар'єра Віталія Кличка сьогодні опинилася у патовій ситуації. Це пов'язано з його політичною діяльністю. Віталію для політичного іміджу необхідний статус чемпіона світу з боксу, люди знають і сприймають його, насамперед, як великого спортсмена і переносять свої симпатії і надії з Кличка-боксера на Кличка-політика. У кожного політика чи олігарха є свої шляхи завоювання симпатій електорату: у Черновецького - бабусі, у Ахметова - футбольний клуб «Шахтар», у Віталія Кличка - бокс», - сказав він.

У той же час, на його думку, статус народного депутата не дозволяє Віталію проводити бої на професійному рингу.

«Це колізія, яку він намагається обійти, заявивши, що готовий або перерахувати гонорар за бій на благодійність, або взагалі битися безкоштовно - з чисто спортивних міркувань», - додав він.

Між тим, Нестеренко констатує, що тут виникає інша проблема: якщо битися з кимось із найсильніших суперників, то є ризик поразки .

«Однак хочу зазначити, що Віталій підтримує хорошу форму, і для того, щоб підготуватися до бою, йому цілком вистачить двох місяців. Але і цього часу зараз, в умовах напруженої політичної боротьби, у нього немає. До того ж з іміджевих міркувань бій, швидше за все, - прощальний, потрібно буде провести в Україні, на стадіоні у Києві або краще - у Львові. І програти такий бій Віталій не має права. Значить, потрібно підбирати відповідного суперника. А тут вже можуть бути незадоволеними вболівальники. Загалом - знову патова ситуація», - зазначив коментатор.

У зв'язку з цим, за словами експерта, Всесвітня боксерська рада може придумати для Кличка якийсь титул «вічного чемпіона», який дозволить йому «як би залишатися діючим боксером, але при цьому не виходити на ринг, не порушуючи тим самим українських законів і не ризикуючи програти».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196