Епідемія кору Україні поки не загрожує. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції заявила директор Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім.Л.В.Громашевського АМНУ Вікторія Задорожна.

«Говорити про загрозу епідемії кору ми не будемо. Тому що пік чергового епідемічного підйому ми вже пройшли у 2012 році. Тепер ми бачимо так званий «хвіст» цього підйому. Так буде до кінця цього року і, швидше за все, взимку, зважаючи на продовження сезонного підйому захворюваності», - повідомила Задорожна.

За словами фахівця, кір є циклічним захворюванням, що означає так звані епідемічні підйоми, коли захворюваність різко зростає.

«Останні два епідемічних підйоми були у 2000-2002 роках, 2005-2006 роках і черговий підйом почався наприкінці 2011 року і поки що не закінчився, його пік припадає на 2012 рік, коли на кір захворіло понад 12 тисяч осіб», - розповіла вона.

Задорожна також зазначила, що на сьогодні основна проблема у боротьбі з кором полягає у низькому рівні вакцинації населення.

«До 2005-2007 років рівень охоплення щепленнями становив понад 95%, а в цьому році він поки що становить близько 30%, у Києві - трохи більше 50%. При цьому про загрозу епідемії фахівці починають говорити, коли рівень вакцинації падає нижче 90%», - сказала вона.

Як повідомляв ForUm, з 23 жовтня по 8 листопада 2013 року у c.Цепцевичі Сарненського району серед учнів загальноосвітньої школи I-III ступенів було зареєстровано спалах кору, у результаті якого станом на 8 листопада постраждало 53 дитини.

В у сіх пацієнтів - легка форма захворювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225