Засідання комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не відбулося через відсутність кворуму, передає кореспондент ForUm'у.

Так, на засідання з'явилося шість членів комітету від опозиції і один регіонал Віталій Журавський. Представник регіоналів пояснив неявку колег тим, що законопроект про лікування засуджених за кордоном не готовий і в даний момент розробляється робочою групою.

«Всі три питання, які має розглянути комітет, сьогодні розглядатися не можуть. Законопроект щодо Тимошенко не готовий, законопроект про реформування виборчого законодавства може бути розглянутий на комітеті тільки в п'ятницю, а законопроект «Про прокуратуру» тільки 22 листопада. Згідно зі ст.116 регламенту ВРУ, виділяється 14-денний термін для внесення пропозицій і поправок. Цей термін Рада може скоротити вдвічі, але тоді ми можемо розглядати законодавство про вибори в п'ятницю... Що стосується законопроекту «Про прокуратуру», то там понад 100 статей і, згідно з регламентом, ми можемо розглядати його тільки за повною процедурою», - сказав регіонал.

Сьогодні, за словами Журавського, комітет не може працювати з законопроектом «Про прокуратуру». «Якщо це зробити, то хтось із депутатів подасть у суд і виграє», - акцентував він.

У свою чергу, народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник пояснив журналістам, що якщо законопроект «Про прокуратуру» розглянути за скороченою процедурою, його може визнати нелегітимним Конституційний суд.

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №3396 про внесення змін у законодавство, що стосується удосконалення законодавства з питань проведення виборів народних депутатів.

Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект «Про прокуратуру».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210