Російська Федерація з 12 листопада змінила правила оформлення транзиту на кордоні з Сумською, Харківською та Чернігівською областей, повідомили у прес-службі Міністерства доходів і зборів України.

Згідно з повідомленням відомства, перевізникам рекомендується при плануванні вантажопотоків через митні пости трьох областей та підготовки відповідної документації врахувати зміни правил транзиту.

Зокрема, у митних органах, підпорядкованих Центральному митному управлінню, почнуть реалізовуватися заходи, спрямовані на забезпечення дотримання митного транзиту товарів, що ввозяться на територію Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан)). Так, буде скасовано дію книг міжнародних договірних перевезень (МДП), замість них будуть застосовуватися інші види забезпечення митного транзиту.

При цьому наголошується, що з 1 грудня ці правила набудуть чинності на всій території Росії.

Нагадаємо, з 28 жовтня Федеральна митна служба РФ поширила своє рішення про скасування дії книжок міжнародних дорожніх перевезень (МДП) на митні органи, підлеглі Південному митному управлінню .

Раніше російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів, пізніше РФ заявила, що додаткові процедури митного контролю щодо товарів українських підприємств вже не застосовуються.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270