Мародери, які орудують у постраждалих внаслідок тайфуну «Хаян » районах Філіппін, ускладнюють проведення пошуково-рятувальних робіт філіппінським Червоним Хрестом. Організація повідомляє про напад мародерів на вантажівки з продовольством та іншою гуманітарною допомогою, повідомляє Fox News.

Роботі рятувальників, які в понеділок почали доставляти намети, продукти харчування та медикаменти людям в зруйнованих тайфуном східних провінціях, також заважають заблоковані дороги і пошкоджені аеропорти.

На тлі повідомлень про інші випадки мародерства президент Беніньо Акіно III заявив, що він розглядає можливість оголошення надзвичайного або воєнного стану в найбільш постраждалих провінціях, якщо місцева влада буде не в змозі виконувати свої функції.

Він додав, що пріоритетом уряду є відновлення енергетики і зв'язку у віддалених районах і доставки гуманітарної та медичної допомоги постраждалим.

Нагадаємо, за попередньою інформацією, жертвами тайфуну на Філіппінах стали близько 10 тис. чоловік, ще 2 тисячі вважаються зниклими безвісти.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс заявив, що громадян України немає серед постраждалих внаслідок тайфуну «Хаян ».

Китайські метеорологи оголосили «червону » ступінь тривоги у зв'язку з наближенням тайфуну «Хаян ».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137