Кримінальне провадження за фактом можливої фальсифікації під час внесення поправок у Податковий кодекс закрито після проведення експертиз, повідомили Forum'у в Управлінні по зв'язках з громадськістю МВС.

«Експертно-криміналістичне дослідження не підтвердило факту підробки підпису народного депутата, який вніс ці поправки на розгляд Верховної Ради України», - йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що 29 жовтня народний депутат Оксана Продан звернулася в міліцію з приводу того, що невстановлені особи створили штучні перешкоди діяльності народних депутатів шляхом надання їм неправдивої інформації під час розгляду на засіданні Верховної Ради законопроекту №2054а.

Того ж дня було відкрито кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) і ч. 3 ст. 358 (Підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

За інформацією заявника, невстановлені особи створили перешкоди в діяльності народних депутатів шляхом надання їм завідомо неправдивої інформації під час розгляду проекту закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків», що і було зазначено у листі з викликом на допит народних депутатів.

У рамках розслідування як свідки були допитані кілька народних депутатів, у тому числі і сам ініціатор внесення поправок у законопроект Ігор Бриченко. Крім того, були допитані працівники секретаріату Верховної Ради України.

Також, як зазначили в МВС, було проведено низку експертиз, серед яких - судово-почеркознавча експертиза. Її результат підтвердив, що підпис від імені Бриченка в оригіналі листа виконаний ним власноруч.

«На підставі отриманих даних слідчим було прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв'язку з встановленням відсутності подій кримінальних правопорушень», - повідомляє прес-служба.

Як повідомляв ForUm, Верховна Рада 24 жовтня ухвалила закон про внесення змін у Податковий кодекс щодо обліку та реєстрації платників податків. Даний документ, зокрема, передбачає, що особи, які мають вид на проживання в іншій країні, не є резидентами України.
Таким чином, лідер «Удару» Віталій Кличко фактично позбавляється права брати участь у президентській кампанії 2015 року, оскільки в переліку вимог до кандидата в президенти є пункт про проживання в Україні протягом 10 останніх перед днем виборів років.

У день прийняття цього закону опозиція заблокувала трибуну ВР через цю поправку. Пізніше народний депутат від «Батьківщини» Ігор Бриченко заявив, що не має відношення до поправки в Податковий кодекс, через яку у Верховній Раді виникло протистояння.

За заявою народного депутата від «Удару» Оксани Продан було відкрито кримінальне провадження.

8 листопада Президент України Віктор Янукович підписав цей закон про зміни до Податкового кодексу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188