Засуджена екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко просить керівництво Качанівської виправної колонії №54 дозволити їй користуватися вимірником електромагнітного поля, вимірником якості води і цифровим шумоміром.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

«Розглянувши заяву, керівництво пенітенціарного закладу прийняло рішення дозволити засудженій користуватися всіма затребуваними нею приладами», - повідомили у відомстві.

Сьогодні захисник Тимошенко Олександр Плахотнюк привіз у ЦКЛ №5 зазначені прилади.

Після цього керівництво виправної колонії з приладами, а також захисник засудженої виїхали у ДП «Харківський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» для проведення необхідної експертизи, оскільки вони взагалі не сертифіковані і території України.

Зазначені пристрої будуть передані Тимошенко після висновків центру, а також науково-дослідної судової експертизи.

У ДПтС нагадали, що контроль вологи, радіаційного фону, якості води, шуму, світла і т.д. відповідними службами у приміщеннях перебування засудженої проводиться регулярно. При цьому жодного разу не було зафіксовано перевищення або порушення норми.

Як раніше повідомляв ForUm, засуджена Юлія Тимошенко у книжковій схованці тримала дозиметр для вимірювання радіаційного фону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233