З часу впровадження швидкісного руху в Україні його послугами скористалися близько 2,5 млн пасажирів. Із них 16% придбали квитки через Інтернет. Про це повідомляє прес-центр Укрзалізниці з посиланням на дані Української залізничної швидкісної компанії.

На швидкісні потяги, що курсують між Києвом і Харковом (найбільш затребуваний напрямок), квитки придбали 966 тис. пасажирів, між Києвом та Донецьком - більше 573 тис., між Києвом і Запоріжжям (через Дніпропетровськ) - близько 456 тис., між Києвом і Львовом - понад 234 тис.

Значним попитом користувався швидкісний поїзд, який в літній період курсував за маршрутом Дніпропетровськ - Сімферополь, а також швидкісні поїзди, які з'єднують столицю Криму з Харковом і Донецьком. На ці маршрути продано понад 238 тис. квитків.

Кожен сьомий пасажир придбав квиток на поїзди категорії Інтерсіті+ через Інтернет. Зокрема, на напрямок Київ - Львів через Мережу куплено 20% квитків, Запоріжжя - Київ - 19%, Донецьк - Київ - 16%, Харків - Київ - 13 %.

Електронні квитки на всі поїзди категорії Інтерсіті+ пасажири можуть придбати через офіційну систему Укрзалізниці booking.uz.gov.ua.

Щоб оперативно реагувати на зауваження щодо обслуговування у швидкісних поїздах, УЗ запропонувала пасажирам залишати повідомлення на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook у розділі «Скарга онлайн». Також протягом листопада пасажири швидкісних поїздів можуть вибрати кращого стюарда.

Нагадаємо, потяги категорії Інтерсіті+ почали курсувати по Україні 27 травня 2012 року, зв'язавши швидкісним рухом Київ з Харковом і Львовом. На початку червня того ж року був запущений швидкісний потяг між Києвом і Донецьком.

Маршрут Київ - Дніпропетровськ з'явився у графіку руху 11 листопада 2012-го, а з 26 травня 2013-го даний маршрут продовжили до Запоріжжя. Тоді ж (за новим графіком руху на 2013-2014 рр.) швидкісні поїзди з Дніпропетровська, Харкова та Донецька вирушили в Сімферополь.

21 березня 2013 року мільйонного пасажира Інтерсіті+ перевезли за маршрутом Харків - Київ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112