Представники опозиції подають недопрацьовані або дуже спірні законопроекти, що передбачають звільнення або лікування Юлії Тимошенко, щоб потягнути час до остаточного вирішення цього питання і не допустити її участі у президентській виборчій кампанії 2015 року.

Про це сьогодні пише інтернет-видання Політарена. Автор матеріалу робить висновок, що лідери опозиційних партій самі роблять все можливе, щоб усунути екс-прем'єра від участі у майбутніх виборах П резидента, оскільки це нікому з них не вигідно.

«Опозиція намагалася зобразити бурхливу діяльність щодо звільнення свого лідера, пропонуючи владі відверто сирий матеріал. І тут, увага, питання: якщо так ратували за здоров'я Юлії Тимошенко, невже не можна було підготувати дійсно компромісний законопроект без явних дірок? Яценюк прекрасно знав, що законопроекти відправлять на доопрацювання. І це грає йому на руку для нагнітання обстановки перед самітом у Вільнюсі, адже «чим гірше - тим краще» - гасло будь-якої опозиції. Мабуть, той факт, що свобода Тимошенко не вигідна насамперед опозиції, вже не викликає сумнівів. І вимога взяти недолугі законопроекти - дійсно політичний цинізм», - пише Політарена.

Автор матеріалу зазначає, що законопроекти про звільнення Тимошенко були відхилені ще на рівні комітету, що свідчить про погане опрацювання як самого документа, так і юридичних механізмів вирішення питання Тимошенко.

«Законопроекти відправили на доопрацювання. Доопрацювати їх можна досить швидко - варто тільки захотіти. Заяви опозиції «давайте приймемо хоч що-небудь» виглядають показною істерикою. Приймати відверто недолугі законопроекти заради однієї людини - вибіркове законодавство, що нітрохи не краще «вибіркового правосуддя», - пише видання.

Депутат Ради Володимир Олійник, якого цитує видання, вважає, що прийняття недопрацьованого законопроекту про лікування Тимошенко за кордоном створить лазівки для того, щоб і інші злочинці могли уникати покарання: «Основними причинами, з яких законопроекти Лабунської та Міщенка не можна приймати навіть у першому читанні, депутат Володимир Олійник вважає наявність у Тимошенко великих рахунків за кордоном, які мають бути повернуті в Україну (йдеться про 200 млн доларів), і відсутність нормативно-правової бази щодо повернення злочинців, які лікуються за кордоном, назад під варту. Крім того, на думку нардепа від Партії регіонів, цей законопроект зачіпає і законодавство інших країн, що ризиковано, оскільки це лазівка уникнути правосуддя».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131