На засіданні Кабінету Міністрів України 7 листопада 2013 року було прийнято розпорядження «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні», повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

Проект цього розпорядження розроблено Міністерством культури України на виконання Указу Президента України від 19.08.2013 №430 «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні» та п.1 плану організації виконання зазначеного указу, який був схвалений на засіданні Кабінету Міністрів України 28 серпня 2013 року.

Метою розпорядження є забезпечення належного вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років та проведення відповідних заходів на державному рівні.

Затвердженим Планом підготовки і проведення заходів передбачається організація 23 листопада 2013 року жалобних заходів за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадськості, зокрема, на території Національного музею «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні». У День пам'яті жертв голодоморів на території України та в її зарубіжних представництвах приспустять Державний прапор України та обмежать проведення розважальних заходів. Також відбудеться покладання траурних вінків і композицій з колосків до пам'ятних місць, вшанування пам'яті померлих хвилиною мовчання та проведення інших скорботних заходів. У бібліотеках, кінотеатрах, клубах, музеях по всій території України до кінця 2013 року плануються покази художніх та документальних фільмів, тематичні виставки архівних документів та фотоматеріалів, а також вечори-реквієми пам'яті жертв голодоморів в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148