Президент України Віктор Янукович вимагає від Кабінету Міністрів та місцевих органів влади жорстко реагувати на випадки порушення законодавства про соціальний захист ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-45 років. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Знаю, що іноді на місцях виникають ситуації, коли місцеві чиновники не завжди дотримуються норми закону і намагаються заощадити. Я буду жорстко реагувати на кожен такий випадок і вимагаю того ж від уряду і місцевих органів влади», - сказав Янукович під час виступу на урочистих заходах з нагоди 70-річчя визволення столиці України Києва від фашистських загарбників.

На переконання Глави держави, Кабінет Міністрів повинен продумати додаткові програми підтримки ветеранів, зокрема утеплення приміщень, забезпечення безперебійного постачання гарячою водою їхніх будинків. Крім того, Глава держави підкреслив необхідність розширити і гарантувати доступ ветеранів та інвалідів війни до найбільш якісного медичного забезпечення.

Президент доручив уряду посилити соціальну підтримку ветеранів, нагадавши, що 2015 рік оголошений Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни в країнах СНД.

«Вимагаю від уряду гідно підготуватися до цієї події, передбачивши не тільки яскраві святкування, але і посилення щоденної соціальної підтримки ветеранів. Втім, не тільки держава, а й суспільство має брати більш активну участь у житті наших ветеранів», - сказав Янукович.

Нагадаємо, у Києві 6 листопада відзначають 70-ту річницю визволення від фашистських загарбників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163