Прем'єр-міністр України Микола Азаров привітав ветеранів та киян з нагоди 70-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників, повідомили у

прес-службі уряду.

«Кожен рік 6 листопада кияни та всі громадяни України урочисто відзначають визволення Києва від фашистських загарбників.
У цей знаменний день 1943 року війська Першого Українського фронту під командуванням генерала армії Ватутіна успішно завершили Київську наступальну операцію і назавжди вигнали ворога зі столиці.
За мужність і героїзм, проявлені у боях за Київ, були нагороджені орденами і медалями 17 500 бійців і командирів, а 668 і з них удостоєні високого звання Героя Радянського Союзу», - сказав він.

Сьогодні, за словами прем'єра, у кожній родині віддають данину шани і поваги тим, хто в лиху годину війни мужньо боронив нашу землю, тим, хто не повернувся з кривавих полів, і тим, хто відродив країну з руїн.
Низький уклін і безмежна вдячність за мирне блакитне небо над нами, за нашу вільну землю, за честь і гідність Батьківщини.

Азаров побажав усім ветеранам міцного здоров'я та життєвої сили, а жителям і гостям столиці, усім громадянам України - подальших успіхів у повсякденній діяльності на благо Української держави.

Нагадаємо, сьогодні у Києві відзначають 70-ту річницю визволення від фашистських загарбників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

118